::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveVinske kraljice na spustu po reki Kolpi

Kraljica metliške črnine Simona Žugelj iz Čuril pri Metliki,

 

je v soboto 8 avgusta povabila svoje kolegice iz vseh vinorodnih dežel Slovenije, pridružil pa se jim je tudi kralj cvička, na prireditev "Karneval v maskah na Kolpi".

 

Ker je bil sončen in topel dan kot nalašč za še kakšno doživetje pred večerno prireditvijo, so se princese in kraljice odločile za obisk Krajinskega parka Kolpa, ki so ga tokrat spoznavale z njenega najlepšega konca - z reke.

 

Bogastvo vodnega sveta in vsega parka sta jim predstavila skiperja rafta Tončka Jankovič in Boris Grabrijan iz Javnega zavoda Krajinski park Kolpa, ki je sponzoriral spust. Številni domačini ob reki so "Vinskemu kraljestvu"

ponudili gostoljubje. Na dobrih šest ur trajajoči plovbi pa se je petnajsterica veslačev ustavila pri Starem podu v Adlešičih, Kuzmi v Pobrežju, Toniju Gašperiču v Gribljah in pri mlinu na Krasincu odkoder je potem odplulo 14 večjih plovil in množica kanujev na prireditev v Podzemelj, kjer je udeležence poleg velike množice kopalcev pričakala tudi metliška županja in poslanka državnega zbora gospa Renata Brunskole.

 

Vabljeni v objem reke Kolpe in belih brez tudi vi (temperatura vode danes v Adlešičih 28 stopinj C).

 

 

Datum novice 08-08-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner