::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveUtrinki iz tradicionalnih iger ob Kolpi - pri Starem podu

Pri Starem podu v Adlešičih  so se minulo soboto zgodile tradicionalne Igre ob Kolpi, ki so bile letos že osme po vrsti. Prijavilo se je 8 ekip s petimi člani (vključeni sta bili vsaj dve dekleti):

1.      Malari

2.      Šricr lee

3.      Birkani

4.      Dolenski delegati

5.      Marjani

6.      Vse na BTK (vse na boli te K…)

7.      Lubljančani

8.      Trojanci

ki so se pomerili v osmih veselih igrah (letos torej vse na 8!!!).

 

Pričeli so s prenašanjem vode čez oviro (folija z vodo in nad njo mreža), tako smo vse do osmih zvečer bili deležni obilo smeh ob plavanju z gorečo svečko, vrtenju okrog kola, ob hoji s 4 metrskimi smučami, pitju špricarja, korakanju z »gajbami« in hoduljami, sestavljanju napisa ter tradicionalnem vlečenju vrvi.

Zmagovalno ekipo v potegu vrvi so izzvali veterani, ki tokrat niso mogli premagati vročekrvnih mladincev. Z vrvjo so se pomerili tudi najmlajši: fantki proti punčkam (zmagale so seveda punce) in si prislužili sladoled.

 

Za pravično sojenje pri tekmah so skupaj s kapetani ekip skrbeli: Helena Križan, Igor Novak, Gregor Hotujec, Igor Jankovič in Tončka Jankovič. Več kot 1000 trenutkov je na fotografije ujel Aleksander ÄŒrnič, ob snemanju filmčkov pa sta čas ustavila še Blaž Cvitkovič in Hrček.

 

Vsi tekmovalci so si prislužili golaž, pijačo, pogačo ter majico Starega poda, prve tri ekipe (vse domače gore list)  pa bogate nagrade, ki jih je prispevala spletna trgovina na dosegu miške www.mojedom.si :

1.      Mesto (82 točk in največ zmag) – kombinirani štedilnik elektrika / plin, s pečico  - ekipa MALARI

2.      Mesto (82 točk) – navigacija Garmin Nuvi 205W – ekipa ŠPRICR LEE

3.      Mesto – namizni sušilnik sadja – ekipa BIRKANI

 

Igre je s svojimi izdelki podprl tudi Matekovič Jurij (borovničev liker, medica), za večerno zabavo je poskrbel ANSAMBEL ŠMENT ter kitarist Hrček, trobentač Marko in harmonikar Marko.

 

Ekipa starega poda se zahvaljuje vsem tekmovalcem ter obiskovalcem za sodelovanje in podporo, ob enem pa poziva k udeležbi na 9-ih tradicionalnih igrah pri Starem podu, ki bodo predvidoma 14. avgusta 2010.

 

Datum novice 15-08-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner