::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveStarodobniki preplavili Žuniče

Javni zavod Krajinski park Kolpa je v soboto popoldne v sodelovanju z Društvom oldtajmerjev Bela krajina pripravil sprejem za karavano starodobnih vozil, ki je na veliko veselje krajanov obiskala vse tri belokranjske občine.

 

V Žuničih so si vozniki starodobnih avtomobilov in motorjev z velikim navdušenjem ogledali Šokčev dvor, spremljali izdelavo izdelkov domače obrti, si ogledali predstavitev fotografij o Krajinskem parku Kolpa in pokušali domače dobrote. ÄŒebelarji pa so jih popeljali tudi po Belokranjski čebelarski učni poti (s katero prav tako upravlja JZ KP Kolpa) ter jim skozi degustacijo predstavili različne medove s tega območja.

 

DrušÄino, ki je bila nad predstavitvijo parka navdušena, je bila sestavljena iz 74 starih vozil, ter spremstva. Večina udeležencev je bila iz Bele krajina, med njimi pa je so bili tudi simpatizerji iz vseh koncev Slovenije. Društvo in javni zavod sta v zadnjih treh letih razvili dobro sodelovanje saj imata podoben odnos do dedišÄine okrog nas.

 

 

Datum novice 04-07-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner