::
Kontakt :: Zemljevid strani :: Prijava
 
Iskanje

novice
prireditve
projekti
naravni spomeniki
naravni rezervat
kulturni spomeniki
turizem
kmetijstvo
obrazci
razpisi
spletne povezaveUsposabljanje za pridobitev certifikata DUO

V okviru projekta POVEZOVANJE IN USPOSABLJANJE ROKODELCEV

 

TER RAZVOJ CENTROV ROKODELCEV,  Pristop LEADER Lokalna razvojna strategija Dolenjske in Bele krajine za obdobje 2007-2013, ki ga vodi Krajinski park Kolpa, je že bilo izvedenih več delavnic. Vodijo jih izkušeni rokodelci, večinoma iz področja Krajinskega parka Kolpa, pomagajo pa si tudi z drugimi mojstri. Odziv pri ljudeh je izredno velik, želje po vedno novih delavnicah pa v javnem zavodu komajda še uspejo zadovoljiti.

 

Da bi celoten projekt in trud ljudi postavili na višji nivo, je želja KP Kolpa, da bi najbolj spretni in originalni izdelovalci pridobili za svoje proizvode tudi certifikat Obrtne zbornice Slovenije, zato je bilo v sodelovanju z Občino ÄŒrnomelj organizirano predavanje, ki bi zainteresiranim pomagalo urediti potrebne procedure.

 

Potek postopkov na OZS Slovenije, organizacijo ter delovanje je  predstavil predsednik sekcije na Obrtni zbornici Slovenije. Prof. dr. Janez Bogataj (tudi predsednik republiške komisije za preverjanje izdelkov DUO, ki zaseda pri OZS  in  je edina v  pristojna oseba za določanje kriterijev in ocenjevanje izdelkov DUO v Sloveniji) pa je v predavanju predstavil zahtevane standarde za certificiranje in kandidatom, ki so s seboj prinesli svoje izdelke te tudi ocenil in predlagal potrebne izboljšave.

 

Mnenje dr. Bogataja o izdelkih je bilo zelo pozitivno in je vse udeležence pohvalil ter vzpodbudil, da svoja znanja in izdelke kronajo s pridobitvijo certifikata, kar jim bo omogočilo boljšo promocijo in preskok v višji cenovni razred.

 

V naslednjem koraku KP Kolpa za prebivalce parka v septembru pripravlja še eno usposabljanje rokodelcev za pridobitev znanja za urejanje certifikata domače in umetnostne obrti (DUO).

 

Datum novice 08-06-2009 :: Objavil
Domov :: Krajinski park Kolpa :: Javni zavod :: Naravni spomeniki :: Kulturni spomeniki :: Kultura in običaji :: Turizem :: Kmetijstvo
 
 
 
Kolofon
Izvedba :: p@rtner